Noi cerinţe de trecere a frontierei cu Ucraina. Peste 36.000 de lei pentru o lună de aflare în ţara vecină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ucrainenii au introdus modificările la sfârşitul anului trecut FOTO: Adevărul
ucrainenii au introdus modificările la sfârşitul anului trecut FOTO: Adevărul

Ambasada Ucrainei la Chişinău confirmă introducerea unor schimbări în procedura de trecere a frontierei ucrainene de către străinii.

Astfel, moldovenii care intenţionează să treacă frontiera, trebuie să facă dovada deţinerii mijloacelor de întreţinere. Pentru o lună de aflare în Ucraina străinul trebuie să aibă cel puţin 23,5 de mii de hrivne, echivalentul a 36,6 de mii de lei. Suma este calculată după formula minimului de existenţă (potrivit situaţiei din 1 ianuarie anul curent) înmulţit cu 20.

Ca să nu fie întorşi din drum, Ambasada Ucrainei face apel către cetăţenii moldoveni să indice clar scopul călătoriei în Ucraina şi să facă dovada deţinerii surselor financiare solicitate. În cazuri de interdicţie de trecere a frontierei, vameşii ucraineni au obligaţia să motiveze în scris decizia.

Guvernul de la Kiev a aprobat modificările încă la 19 decembrie anul trecut, dar le-a făcut publice de curând, transmite IPN.

Ministrul de externe al Moldovei, Natalia Gherman, a declarat că la acest moment se duc tratative cu autorităţile ucrainene ca noile cerinţe să nu fie aplicate în cazul cetăţenilor moldoveni. Dacă nu se va ajunge la o înţelegere, Republica Moldova ar putea răspunde cu acţiuni similare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite