Nina Ştanski cere explicaţii Chişinăului privind interzicerea intrării şi ieşirii din Republica Moldova a maşinilor cu numere transnistrene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa-numitul minister al afacerilor externe din Transnistria i-a cerut explicaţii viceprim-ministrului pentru Reintegrare, Victor Osipov, cu privire la interzicerea ieşirii şi intrării de pe teritoriul Republicii Moldova a maşinilor cu numere de înmatriculare transnistrene.

Poliţia de frontieră a interzis intrarea şi ieşirea de pe teritoriul Republicii Moldova a maşinilor cu numere de înmatriculare transnistrene. Interdicţia va intra în vigoare din 31 august. Această măsură se referă nu doar la maşinile cu numere de înmatriculare de Transnistria, ci la toate maşinile înmatriculate în state nerecunoscute.

Poliţia de frontieră face trimitere la Convenţia internaţională cu privire la circulaţia rutieră din 08.11.1968 şi la Regulamentul Circulaţiei Rutiere din 2009.

Începând de luni, 31 august şoferii care se află pe teritoriul Republicii Moldova cu autoturisme înmatriculate în Transnistria vor circula fără probleme, însă nu vor putea ieşi din republică. Cei care sunt peste hotare, vor putea reveni în Republica Moldova, însă nu vor mai putea ieşi. Cei care vor să traverseze frontiera pentru prima dată cu o maşină înmatriculată într-stat nerecunoscut, nu vor avea permisiunea.

În comunicatul emis de instituţia transnistreană se menţionează că Tiraspolul nu a primit o înştiinţare despre noile reguli pe canale oficiale, nici prin intermediul Ministerului Reintegrării a lui Victor Osipov. Ministerul afacerilor externe a cerut explicaţii în regim de urgenţă de la Ministerul Reintegrării al Republicii Moldova. Nina Ştanski a cerut implicarea OSCE în soluţionarea acestei chestiuni.

   

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite