„Ne exprimăm voinţa fermă de reîntregire a Neamului”. O şcoală din Republica Moldova a votat o declaraţie de unire cu România DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

După ce peste o sută de primării din Republica Moldova au votat o declaraţie simbolică de unire cu România, a venit rândul şi primei şcoli din ţară să facă acelaşi lucru. Opt profesori de la gimnaziul din satul Bogzeşti, Teleneşti, au semnat o declaraţie simbolică de unire.

„Prin prezenţa declaraţie de unire a Republicii Moldova cu România dorim să ne exprimăm voinţa fermă de reîntregire a Neamului şi a Ţării.

Având în vedere faptul că actuala Republică Moldova a fost constituită nelegetim de către regimul de ocupaţie sovietic, din trupul Basarabiei româneşti, răpită în iunie 1940 de către URSS, considerăm că revenirea la sânul patriei mame România este o dorinţă firească şi legitimă.

Suntem, de asemenea, ferm convinşi că numai într-o Românie neîntregită, membră a UE şi NATO, vom reuşi să ne făurim o viaţă mai bună pentru noi şi pentru urmaşii noştri.

Această declaraţie de unire este o datorie de onoare a noastră întrucât satul Bogzeşti a avut doi reprezentanţi în Sfatul Ţării, care au votat unirea din 27 martie 1918: Mihai Minciună şi Vasile Mîndrescu”, se arată în textul Declaraţiei.

Amintim că recent, într-o postare video pe Facebook, preşedintele platformei unioniste Acţiunea 2012, George Simion, a îndemnat unioniştii să vină în sprijinul primăriilor: „Fiecare uniune de creaţie, fiecare şcoală, fiecare colectiv, trebuie să dea propria declaraţie de unire în luna martie”. 

Sursa FOTO infoprut.ro

x
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite