Municipalitatea intenţionează să deschidă la Chişinău un palat al sporturilor de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un palat al sporturilor de iarnă va fi construit îbn Chişinău FOTO Adevărul
Un palat al sporturilor de iarnă va fi construit îbn Chişinău FOTO Adevărul

În municipiul Chişinău ar putea fi construit un palat al sporturilor de iarnă. Câteva adrese pentru amplasarea acestuia au fost identificate, însă trebuie să se decidă dacă este o amplasare corectă din punct de vedere infrastructural.

Perspectivele construcţiei unui palat al sporturilor de iarnă a fost discutată în cadrul unei şedinţe la Primărie, la care a participat şi un grup de hocheişti notorii din Federaţia Rusă, campionii mondiali şi europeni Alexandr Iakuşev, Serghei Makarov, Alexandr Kojevnikov, Alexei Kasatonov, sosiţi în Republica Moldova pentru a participa la Turneul internaţional la hochei în memoria lui Vladimir Krutov.

„Trebuie să oferim posibilitate sportivilor din Moldova să se dezvolte şi să activeze în ţara lor, să nu fie nevoiţi să plece. Există un patinoar pentru hochei la Tiraspol, însă este dificil în fiecare zi să ne deplasăm acolo”, a spus preşedintele Clubului de  hochei „Platina”, Serghei Ciobanu.

Participanţii la şedinţă au apreciat că echipa moldovenească de hochei este foarte bună, însă pentru ridicarea nivelului acestui sport în Republica Moldova este necesară implicarea autorităţilor. Sportivii străini au promis echipei moldoveneşti de hochei că se vor implica în căutarea investitorilor pentru construcţia palatului sporturilor de iarnă, transmite IPN.

Potrivit viceprimarului Nistor Grozavu, până la sfârşitul lunii noiembrie, Consiliul municipal Chişinău va lua o decizie în acest sens.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite