Moldova îşi construieşte prima ambasadă în Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul sediu al unei reprezentanţe diplomatice a Moldovei peste hotare autorităţile de la Chişinău o vor construi în capitala Turciei. Premierul Vlad Filat a participat la ceremonia de instalare a pietrei de temelie la viitorul complex al Ambasadei Republicii Moldova la Ankara.

„Republica Moldova are nevoie de un sediu propriu pentru ambasada din Turcia, dat fiind faptul că relaţiile bilaterale dintre ţările noastre se dezvoltă într-un ritm accelerat, iar reprezentanţei diplomatice moldoveneşti îi revin sarcini strategice în acest sens", a menționat premierul.

Ambasadorul Republicii Moldova la Ankara, Igor Bolboceanu, i-a prezentat premierului proiectul sediului reprezentanţei diplomatice, realizat de către arhitecţi moldoveni. Complexul va avea inclusiv camere de cazare şi un teren sportiv.

Ambasada Republicii Moldova în Turcia va fi prima reprezentanţă diplomatică a ţării construită de către autorităţile de la Chişinău. Pământul pe care este construit a fost dat în proprietate Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite