Ministerul Educaţiei ar putea finanţa studierea limbilor minorităţilor naţionale în şcolile din Găgăuzia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Educaţiei va susţine studierea limbilor minorităţilor naţionale FOTO Adevărul
Ministerul Educaţiei va susţine studierea limbilor minorităţilor naţionale FOTO Adevărul

Ministerul Educaţiei va examina chestiunea cu privirea la acordarea mijloacelor financiare în vederea studierii de către minorităţile naţionale a limbii materne în instituţiile de învăţământ preşcolare şi preuniversitare din Găgăuzia.

Va fi susţinută finaniar de către Ministerul Educaţiei de la Chişinău studierea limbilor găgăuză, bulgară şi ucraineană, care sunt predate în instituţiile de învăţământ din regiune în calitate de limbi materne.

Informaţia cu privire la posibilul sprijin financiar al Guvernului a fost comunicată în cadrul şedinţei de lucru a Comitetului Executiv de către şefa Direcţiei generale educaţie a Găgăuziei, Vera Balova.

„Cei de la Minister nici nu ştiau că în instituţiile preşcolare de învăţământ de la noi se studiază limba maternă. În tot acest timp noi eram nevoiţi să căutăm propriile resurse financiare”, a menţionat Balova, transmite IPN.

Mai mult, conform Verei Balova, la Ministerul Educaţiei au susţinut iniţiativa de a deschide prima în autonomie instituţie de învăţământ cu studierea în limba găgăuză. Totodată, autorităţile turceşti şi-a exprimat disponibilitatea de a-şi asuma finanţarea inaugurării instituţiei respective de învăţământ. 
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite