Mihail Formuzal, episcopul Marchel şi Mihail Garbuz sunt vizaţi într-un dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Başcanul găgăuz Mihail Formuzal este anchetat penal Foto: Adevărul
Başcanul găgăuz Mihail Formuzal este anchetat penal Foto: Adevărul

Anunţul a fost făcut de către procurorul Viorel Morari, în urma unei solicitări făcute de deputatul Ana Guţu. Fiecare dintre cei trei riscă acum până la 21 de ani de puşcărie.

Şeful secţiei Conducere a urmăririi penale în organele centrale din cadrul Procuraturii Generale, Viorel Morari a anunţat că a fost deschis un dosar penal într-un caz de samavolnicie, depăşirea atribuţiilor de serviciu şi a acţiunilor intenţionate de aţâţarea vrajbei şi a dezbinării naţionale, în care sunt vizaţi  başcanul Mihail Formuzal, episcopul de Bălţi şi Făleşti Markel şi preşedintele Partidului ”Patrioţii Moldovei”, Mihail Garbuz.

Declaraţia procurorului a fost făcută publică pe site-ul deputatei Ana Guţu, în urma solicitării acesteia privind întâlnirea secretă dintre cei trei, care a avut loc pe data de 5 iunie la Bălţi. Ancheta are loc în cadrul urmăririi penale pornite în luna ianuarie, pentru organizarea referendumului ilegal din UTA Găgăuzia.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, fiecare dintre cei trei vizaţi în acest dosar penal riscă între 12 şi 21 de ani de închisoare, cu privarea dreptului de a ocupa funcţii publice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite