Mihail Formuzal comentează victoria Irinei Vlah. „Sunt încântat că autorităţile de la Chişinău nu s-au implicat în campania electorală din Găgăuzia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reacţiile privind rezultatele alegerilor din Găgăuzia nu au întârziat să apară imediat după anunţarea acestora de către Comisia Electorală de la Comrat. Dacă pentru unii victoria candidatului independent susţinut de socialişti, Irina Vlah, era de aşteptat, pentru alţii a stârnit nemulţumiri. Unii contracandidaţi au cerut chiar renumărarea voturilor.

Contactat de Adevărul Moldova, fostul başcan al UTA Găgăuzia, Mihail Formuzal, spune că nu a fost mirat de rezultatele alegerilor, deoarece ele erau de aşteptat şi fusese chiar prognozate. „În primul rând, Irina Vlah a lucrat foarte mult timp în Parlamentul Republicii Moldova şi a participat la mai multe evenimente care au avut loc în cadrul CSI. Ea şi-a făcut relaţii bune cu persoane din Duma de Stat. De asemenea, Irina Vlah a avut o bună campanie electorală, chiar şi sociologii din start au spus că ea va câştiga”, explică ex-başcanul autonomiei. 

Mihail Formuzal a fost încântat de faptul că autorităţile centrale ale statului nu s-au implicat şi nu şi-au impus punctul său de vedere, iar astfel le-au oferit oportunitatea oamenilor să îşi exprime în mod liber votul. „Acesta este un pas pozitiv, iar populaţia găgăuză a primit acest lucru foarte bine”, a menţionat fostul başcan. El crede că atmosfera din Găgăuzia este foarte liniştită, deoarece „Irina Vlah deja a declarat că va colabora cu Guvernul Republicii Moldova şi că îşi va menţine poziţia”. „Cât despre succesele lui Vlah, pot spune un singur lucru - dacă în echipa acesteia vor fi oameni profesionişti, ea îşi va atinge scopurile. În cazul în care ea va merge după principiul moldovenesc şi îşi va crea echipa cu nănaşi şi cumătri, nu pot spune că va avea rezultate bune”, a declarat Formuzal.

CITIŢI ŞI:

Alegeri Găgăuzia. Başcanul a fost votat din primul tur. Socialiştii vor avea un reprezentant în Guvernul Republicii Moldova

Noul başcan Irina Vlah doreşte o relaţie normală cu Chişinăul. Interviu Deutsche Welle

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite