Mihai Popşoi: Cerem explicaţii lui Igor Dodon şi lui Ion Chicu cu privire la răpirea poliţistului de către forţele de securitate de la Tiraspol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Popsoi via Facebook

Vicepreşedintele Parlamentului, deputatul PAS Mihai Popşoi, a declarat că cere explicaţii lui Igor Dodon şi premierului Ion Chicu cu privire la răpirea poliţistului Andrei Amarfi de către forţele de securitate de la Tiraspol.

„Cum e posibil că un ofiţer principal al Serviciului interacţiune comunitară al Secţiei securitate publică a Inspectoratului de Poliţie Floreşti să fie sechestrat de către regimul de la Tiraspol? Ce întreprinde preşedinţia şi guvernul pentru a-l elibera? Cum a admis guvernarea de la Chişinău ca un cetătean al Republicii Moldova să fie răpit de mascaţi şi să fie dus într-o direcţie necunoscută?”, a scris Mihai Popşoi pe pagina sa de Facebook.

Mihai Popşoi a menţionat că subiectul răpirii poliţistului trebuie dezbătut la următoarea sedinţă a Parlamentului.

„După ce veteranii războilui de pe Nistru au fost târâţi pe asfalt la ordinul lui Igor Dodon, iată că deja ofiţeri de poliţie sunt răpiţi şi sechestraţi. După ce l-a numit pe Krasnoselski preşedinte, cine este Igor Dodon?”, a mai spus deputatul.

Serviciul de Informaţii şi Securitate a anunţat că i-a identificat pe angajaţii aşa-numitului minister al securităţii de la Tiraspol, care au participat la răpirea poliţistului din Floreşti Andrei Amarfi, caz care a avut loc în dimineaţa zilei de miercuri, 7 octombrie. Materialele prealabile obţinute vor fi transmise în adresa Procuraturii Generale în suportul măsurilor procesual-penale iniţiate pe cazul dat.

Amintim că un poliţist de la Inspectoratul de Poliţie Floreşti a fost răpit miercuri, 7 octombrie, de către forţele de securitate de la Tiraspol. Este vorba despre Andrei Amarfi, care activează în cadrul Ministerului de Interne de 24 de ani. Poliţistul a fost răpit din curtea casei sale, din oraşul Camenca, de câteva persoane care aveau cagule pe cap, cu haine care aveau inscripţia „MGB”, a aşa-numitului minister al securităţii de la Tiraspol, după care a fost urcat într-un automobil şi dus într-o direcţie necunoscută.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite