Migranţii nu vor avea dreptul la muncă în Rusia dacă nu cunosc limba, istoria şi legislaţia acesteia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trenul Chişinău-Moscova. Foto:Alexandru Tarlev
Trenul Chişinău-Moscova. Foto:Alexandru Tarlev

Începând cu acest an, cetăţenii străini care nu respectă regimul de şedere pe teritoriul Fedraţiei Ruse, riscă o interdicţie de intrare pe teritoriul rus pentru cinci şi zece ani. Începând cu acest an s-au schimbat şi cerinţele pentru obţinerea patentei. Acum, migranţii trebuie să prezinte şi un certificat ce atestă cunoaşterea limbii ruse, istoriei şi legislaţiei Federaţiei Ruse.

Astfel, străinii au dreptul să se afle pe teritoriul Rusiei fără viză timp de 90 de zile, iar fără permis de muncă, timp de şase luni. În cazul în care străinul va depăşi termenul de şedere de 180-270 de zile, persoana va fi deportată cu o interdicţie de a intra pe teritoriul Rusiei pe un termen de cinci ani. În cazul în care cetăţeanul străin va depăşi termenul de 270 de zile, acesta va avea o interdicţie de intrare pe teritoriul Rusiei pentru 10 ani. 

În ceea ce priveşte lucrătorii migranţi, aceştia trebuie să procure o patentă pentru un an. Costul acesteia este de 1200 de ruble, aproximativ 320 de lei.

De asemenea, începând cu acest an s-au schimbat şi cerinţele pentru obţinerea patentei. Acum, migranţii trebuie să adauge la pachetul cu acte şi certificatul ce atestă cunoaşterea limbii ruse, istoriei şi legislaţiei Federaţiei Ruse. În plus, migranţii trebuie să procure şi o poliţă de asigurare medicală în Federaţia Rusă şi să perfecteze un certificate că nu suferă de boli infecţioase grave. Costul unei poliţe de asigurare medicale în Federaţie Rusă începe de la 34.200 ruble, circa 9.000 lei  

Patenta trebuie procurată în decurs de o lună de la intrarea pe teritoriul Rusiei. În cazul în care acest termen este depăşit, migrantul riscă o amendă de 5.000 de ruble (circa 1.300 lei). 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite