Mesajele de felicitare ale oficialilor din R. Moldova cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Pşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, susţine că Ziua internaţională a femeii nu e doar despre flori şi cadouri, ci şi despre efortul multor generaţii de femei şi bărbaţi pentru şanse şi drepturi egale. Prim-ministru interimar, Aureliu Ciocoi, le califică „coloana vertebrală a civilizaţiei contemporane”, transmite IPN.

Preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, le urează căldură, dragoste în inimi, înţelegere în familii şi succese în activitate. Mesajele de felicitare ale oficialilor vin cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeilor, sărbătorită astăzi 8 martie.

Maia Sandu menţionează că, în prezent, mai mult decât oricând, femeile pot fi ceea ce-şi doresc, sunt libere şi puternice. 

„Nu m-am îndoit niciodată de puterea femeilor din Moldova. Nu e uşor să porţi responsabilitate pentru viaţa şi acţiunile tale, dar aşa îţi poţi realiza potenţialul. Vreau ca fiecare fetiţă şi femeie din ţara noastră să ştie: ea poate să devină oricine-şi doreşte - cercetătoare, antreprenoare de succes, ministră sau preşedintă de ţară - dacă munceşte cu determinare, are curaj şi nu uită de puterea ei. Sunt încă multe de făcut pe făgaşul egalităţii de şanse. Trebuie să curmăm violenţa în familie, ce afectează mai ales femeile. Avem de muncit ca să asigurăm egalitate economică între femei şi bărbaţi. Ne dorim o societate în care toţi oamenii să-şi poată realiza potenţialul pe deplin, în armonie şi respect”, a fost mesajul preşedintei.

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, îşi exprimă respectul pentru contribuția valoroasă, profesionalismul și inteligența femeilor demonstrate pe parcursul dezvoltării, stabilității și prosperității Republicii Moldova și pentru zidirea unui viitor mai bun al generațiilor următoare. 

„În scurta istorie a tânărului nostru stat, femeile sunt cele care au luat drumul străinătății, îndurând lipsuri și umilințe pentru a le asigura copiilor rămași acasă un trai mai bun. Din păcate, puțini conștientizează enorma jertfire de sine a femeilor în numele familiei, al copiilor și al societății, iar prin aceasta contribuind în modul cel mai direct la dezvoltarea statului. În același timp, eforturile, dedicația și experiența aduse de femei în toate domeniile de activitate profesională sunt esențiale pentru dezvoltarea durabilă a țării noastre”, se arată în mesajul prim-ministrului interimar. Bărbaților, Aureliu Ciocoi le doreşte curaj și inteligență de a aprecia femeile la justa lor valoare și să se bucure de aportul eforturilor, experienței și a contribuțiilor fiecăreia.

Preşedintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, exprimă recunoştinţă şi respect pentru femeile tuturor profesiilor, mai ales pentru acele care şi în aceste clipe stau la straja siguranţei şi sănătăţii cetăţenilor. „Dragi femei, să fie binecuvântat tot ce este mai scump pentru fiecare dintre voi! Lumina dragostei şi puterea năzuinţelor să vă vegheze şi să vă ajute, iar sănătatea şi buna dispoziţie să vă însoţească întotdeauna! Să fie toate femeile Moldovei iubite, fericite şi ocrotite!”, este mesajul Zinaidei Greceanîi.

Şi Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Lilia Pogolşa, în numele echipei, adresează felicitări femeilor. „Dumneavoastră, femeile, ştiţi să rezistaţi în timpurile de răstrişte - sunteţi „doamnele de fier” când, pentru fericirea celuilalt, duceţi pe umerii fragezi poveri mult prea grele, dar sunteţi şi fiinţele gingaşe şi sensibile care aduc primăvara prin energie şi feminitate. În situaţia pandemică fără precedent, Dâdumneavoastră demonstraţi, prin muncă şi profesionism, o atitudine civică exemplară. Doamnele, care reprezintă comunitatea educaţională, ştiinţifică, culturală şi sportivă din Republica Moldova, îşi asumă misiunea cu demnitate şi stoicism, cu nobleţe şi dragoste pentru concetăţeni. În calitatea Dumneavoastră de mame, fiice, surori, nepoate, soţii, prietene, reuşiţi să inspiraţi prin puterea exemplului personal, demonstrând o inefabilă forţă morală”, transmite Lilia Pogolşa.

Primarul capitalei, Ion Ceban, le urează femeilor dragoste, fericire și împlinire. „Ne iertați pe noi, bărbații, că vă spunem poate prea rar cuvinte frumoase. Știm că trebuie să fim mai atenți, să vă apreciem și să vă mulțumim nu doar în zilele de sărbătoare, ci în fiecare zi pentru tot ce sunteți și faceți în viața noastră. În această criză pandemică, voi, femeile medici și asistente medicale zilnic salvați vieți riscând cu propria sănătate - sunteți exemplu de curaj. Voi, femeile profesoare și educatoare, care în pofida vremurilor grele, cu multă dragoste și dedicație aveți grijă de copiii noștri. Sunt alte zeci de domenii de activitate, unde prin implicarea voastră, a femeilor, Chișinăul se dezvoltă și prosperă”, a fost mesajul edilului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite