Marina Tauber rămâne după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tauber

Deputata Partidului politic Şor, Marina Tauber, rămâne în arest preventiv. Magistraţii Curţii de Apel au declarat nefondat recursul avocaţilor, menţinând decizia din 23 iulie, prin care Marina Tauber a fost plasată în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile. În faţa instanţei, simpatizanţii formaţiunii au organizat o acţiune în susţinerea parlamentarei, transmite IPN.

Marina Tauber s-a prezentat în instanţă. Ea le-a declarat jurnaliştilor că deciziile judecătoreşti în privinţa sa sunt fără precedent şi sunt extrem de severe. Or, este deţinută în Penitenciarul nr. 13 fără a-i fi demonstrată vinovăţia. În opinia sa, este o presiune politică. Deputata mai spune că niciun judecător nu i-a putut răspunde la întrebarea cum va recupera zilele ei de muncă în interesul cetăţenilor, ea fiind delegată în Parlament de popor.

Avocatul Aureliu Colenco a menţionat că au fost prezentate probe care demonstrează că nici Marina Tauber şi nici Partidul Şor nu au legături cu achitările pentru interpreţii ruşi care urmau să evolueze la Chişinău. Concertul nici nu s-a desfăşurat. Aureliu Colenco afirmă că totul se bazează pe presupuneri.

Pe 21 iulie, Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară, fiind în aceeaşi zi şi reţinută. Tauber a fost pusă sub învinuire pe două capete de acuzare: acceptarea cu bună ştiinţă a finanţării Partidului Şor din partea unui grup criminal organizat, precum şi pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formaţiunii pentru primul semestrul al anului curent, în intenţia de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate şi volumul mijloacelor utilizate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite