Mărfuri în valoare de peste 3 milioane de lei, introduse ilegal în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un agent economic din Chişinău este cercetat penal pentru contrabandă cu mărfuri de larg consum, în proporţii deosebit de mari. Activitatea ilegală a acestuia a fost deconspirată de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal care au intrat în posesia unei informaţii, conform căreia, sub paravanul importului de bunuri uzate, comerciantul ar introduce şi diverse sortimente de mărfuri noi.

Informaţiile au fost confirmate după ce, Echipele Mobile au oprit pentru verificări un camion al respectivei companii. În compartimentul marfar, aceştia au depistat mai multe loturi de mărfuri de larg consum noi (haine, încălţăminte, obiecte de uz casnic etc), deşi în declaraţia depusă era indicată doar îmbrăcămintea uzată.

Verificările au fost extinse şi asupra depozitului deţinut de suspect. Aici, ofiţerii vamali au descoperit mai mulţi saci cu lenjerie de corp uzată, care este prohibită la import.

În total, au fost reţinute 6.327 kg de mărfuri, valoarea cărora a fost evaluată la aproximativ 3,2 milioane lei.

Cercetările continuă pentru elucidarea tuturor circumstanţelor infracţiunii şi tragerea la răspundere a persoanelor implicate.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, inculpaţii riscă închisoare pe un termen de la 3 la 10 ani. Exercitarea urmăririi penale este efectuată de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite