Mai multe state recomandă cetăţenilor lor să părăsească imediat Transnistria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transnistria

Autorităţile Israelului, Germaniei, Bulgariei şi alte state le recomandă cetăţenilor lor să părăsească imediat regiunea transnistreană a Republicii Moldova (în afara controlului constituţional), în contextul incidentelor care au avut loc acolo în ultimele zile, transmite IPN.

Ambasadorul agreat non-rezident al Statului Israel în Moldova, Joel Lion, a scris pe Twitter că cetăţenii israelieni sunt îndemnaţi să părăsească Transnistria cât mai curând posibil, având în vedere deteriorarea situaţiei de securitate şi faptul că este limitată capacitatea Ministerului Afacerilor Externe de a oferi asistenţă cetăţenilor israelieni care locuiesc acolo. Ministerul Afacerilor Externe israelian face apel la cetăţenii israelieni care intenţionează să ajungă în Transnistria în viitorul apropiat să îşi anuleze călătoria.

Ministerul german de externe, de asemenea, descurajează călătoriile în regiunea transnistreană, întrucât „situaţia de securitate din Transnistria s-a deteriorat”. Autorităţile germane menţionează că Ambasada Germaniei la Chişinău nu poate oferi asistenţă consulară pentru cetăţenii germani care se află în Transnistria.

Ieri Ministerul Afacerilor Externe al Bulgariei a recomandat cetăţenilor bulgari să se abţină de la orice călătorie în Republica Moldova, iar cei care se află aici să ia măsuri pentru a părăsi ţara prin mijloacele de transport disponibile. Îndemnul vine „având în vedere deteriorarea situaţiei din Republica Moldova şi din jurul acesteia”.

Şi Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chişinău îi sfătuieşte pe cetăţenii americani din Transnistria să plece imediat din regiune, urmare a incidentelor ce au avut loc acolo în ultimele zile. Iar într-o alertă de călătorie emisă de Canada, aceasta îşi îndeamnă cetăţenii să evite orice călătorie în Transnistria din cauza riscului de conflict armat, iar dacă cetăţenii canadieni deja sunt acolo, sunt îndemnaţi să plece imediat, întrucât capacitatea ţării de a furniza servicii consulare în această regiune este limitată.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău a precizat că actualizarea avertismentelor de călătorie este o practică frecvent întâlnită, iar evaluarea oportunităţii atribuirii nivelurilor de alertă este stabilită în baza criteriilor naţionale distincte.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite