Lumina şi căldura se scumpesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO getty
FOTO getty

Energia electrică livrată de Gas Natural Fenosa se scumpeşte de la 1 aprilie în medie cu 3,6%, iar preţul pentru o gigacalorie de agent termic creşte de la 1 mai cu 54 de lei. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a aprobat deciziile respective în şedinţa de vineri, 17 martie, transmite IPN

Ofiţerul de presă la ANRE, Galina Sanduţa, a declarat pentru IPN că, din 1 aprilie, consumatorii casnici, racordaţi la reţelele de tensiune joasă va plăti pentru energia electrică livrată de Gas Natural Fenosa un tarif de 1 leu şi 99 de bani pentru kilowatt-oră, cu 7 bani mai mult decât acum.

Consumatorii conectaţi la reţelele de tensiune medie vor achita un tarif de 1 leu şi 82 de bani, majorarea fiind de 11 bani. Iar consumatorii conectaţi la reţelele de tensiune înaltă vor achita un tarif de 1 leu şi 53 de bani, cu 8 bani mai mult ca acum.

Majorările operate sunt mai mici decât cele solicitate de  Gas Natural Fenosa, care a pretins tarife de: 1 lei şi 6o de bani, 1 leu şi 71 de bani şi, respectiv, 2 lei şi 26 de bani kWh în funcţie de reţelele electrice de tensiune înaltă, medie şi joasă.

În aceeaşi şedinţă, la solicitarea S.A. „Termoelectrica” a fost majorat preţul pentru o gigacalorie de agent termic, de la 1068 de lei  la 1122 lei. Instituţia a solicitat anterior un tarif de 1132 de lei. Decizia dată urmează să intre în vigoare la 1 mai curent.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite