Ludmila Andronic a fost realeasă în funcţia de preşedintă a Consiliului de Presă din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, la prima şedinţă a noii componenţe a Consiliului de Presă din Republica Moldova, specialista în comunicare Ludmila Andronic a fost realeasă în funcţia de preşedintă. Ea deţine această funcţie din ianuarie 2010, când a fost creat consiliul, şi a preluat al treilea mandat de doi ani.

Tot astăzi, consiliul a decis să lanseze în anul 2015 un concurs pentru decernarea Premiului naţional de etică şi deontologie profesională jurnalistică. Premiul va fi o premieră pentru Republica Moldova şi va fi acordat în baza unei monitorizări pe parcursul anului şi în urma validării de către Consiliul de Presă a punctajului obţinut de instituţiile mass-media candidate. În calitate de organizator, Consiliul de Presă poate decide să nu acorde Premiul niciunui candidat, dacă va considera că în anul respectiv instituţiile media candidate nu îl merită. Totodată, premiul poate fi retras, dacă se constată încălcarea constantă de către laureaţii din anii precedenţi a normelor deontologice.

Anterior, în urma unui concurs deschis, a fost desemnată o nouă componenţă a Consiliului de Presă, din care fac parte patru reprezentanţi ai mediului jurnalistic şi cinci reprezentanţi ai consumatorilor de produse mass-media. Astfel, jurnaliştii vor fi reprezentaţi de Alina Ţurcanu (ziarul „Adevărul Moldova“), Dumitru Ciorici (Unimedia.info), Veaceslav Perunov (ziarul „SP“ din Bălţi) şi Maia Sadovici (Teleradio Gagauzia), iar consumatorii vor fi reprezentaţi de Ludmila Andronic (propusă de Facultatea Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării a USM), Daniela Sîmboteanu (propusă de UNICEF-Moldova), Vitalie Condraţchi (propus de un grup de consumatori), Olga Manole (Asociaţia Promo-LEX) şi Chiril Moţpan (propus de un grup de consumatori). 

Consiliul de Presă din Republica Moldova este o structură naţională de autoreglementare jurnalistică, creată pentru sporirea responsabilităţii mass-media din Republica Moldova faţă de public, prin soluţionarea amiabilă a litigiilor dintre instituţiile mass-media şi consumatori, cultivarea culturii dialogului şi a respectului reciproc între presă şi consumatorii de media, promovarea jurnalismului de calitate şi a respectării standardelor profesionale şi deontologiei jurnalistice de către instituţiile mass-media şi jurnalişti.

Republica Moldova

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite