Litvinenco a semnat Ordinul de retragere a licenţei notarului Olga Bondarciuc, cea care a prestat servicii pentru Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

În baza hotărârii Colegiului disciplinar al notarilor, ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, a semnat Ordinul prin care notarului Olga Bondarciuc, teritoriul de activitate mun. Chişinău, i s-a aplicat sancţiunea disciplinară sub formă de retragere a licenţei. Ordinul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

„În contextul dezideratului de „asanare” a profesiilor juridice aflate în responsabilitatea Ministerului Justiţiei, cât şi toleranţei zero în raport cu comportamentul iresponsabil, anunţ despre aplicarea sancţiunii disciplinare sub formă de retragere a licenţei notarului Olga Bondarciuc, cu teritoriul de activitate mun. Chişinău. Astfel, activitatea acestei notare de tristă faimă, încetează, urmare a retragerii licenţei, iar organele de autoadministrare urmează în termen restrâns să ridice ştampila şi arhiva acesteia”, a anunţat Sergiu Litvinenco.

Ministrul Justiţiei a venit cu un apel către toţi exponenţii profesiilor juridice de a respecta cu stricteţe prevederile legii şi a nu admite încălcări în activitatea lor.

Olga Bondarciuc a fost reţinută pe 27 septembrie 2021, în Belgia, după ce a fost anunţată în căutare internaţională. Ulterior, ea a solicitat azil politic în Belgia, ţară unde se află actualmente.

Numele notarei a figurat în raportul Kroll 2, document care oferea detalii despre schema şi beneficiarii furtului miliardului.

Olga Bondarciuc ar fi prestat servicii notariale liderului Partidului ŞOR, Ilan Şor, controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, şi fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite