Liberalii depun o nouă sesizare la Curtea Constituţională. Formaţiunea este nemulţumită de privatizarea a două instituţii medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liberalii nemulţumiţi de privatizarea a două instituţii medicale din Chişinău  FOTO Adevărul
Liberalii nemulţumiţi de privatizarea a două instituţii medicale din Chişinău  FOTO Adevărul

Deputaţii Fracţiunii Liberale vor depune luni, 4 noiembrie 2013, la ora 11.00, o sesizare la Curtea Constituţională prin  care vor cere să fie declarată neconstituţională Hotărârea de Guvern cu privire la privatizarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă“ şi Spitalului Clinic de Traumatologie şi Ortopedie.

Un comunicat în acest sens a fost plasat astăzi pe site-ul formaţiunii.

Guvernul a inclus în lista pentru privatizare şi câteva spitale din centrul Chişinăului, care deţin terenuri de zeci de milioane de euro. Printre acestea se numără un complex de bunuri imobile cu un teren aferent de 2,85 de hectare de pe strada Ştefan cel Mare 163, adresă ce coincide cu cea a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă“. În listă se regăseşte şi adresa Spitalului Clinic de Traumatologie şi Ortopedie, amplasat vizavi de Ambasada Rusiei din Chişinău.

Valoarea de bilanţ a acestor active nu este nici măcar specificată în proiect, dar cea de piaţă ar putea fi de zeci de milioane de euro.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite