Judecătorul Ion Muruianu pleacă din sistem

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Judecătorul Ion Muruianu pleacă din sistemul de justiţie, în care a activat începând cu anul 1990. Consiliul Superior al Magistraturii i-a aprobat marţi, 7 septembrie, cererea de demisie, depusă în legătură cu atingerea plafonului de vârstă, transmite IPN.

„Domnul Muruianu şi-a început activitatea în anul 1990. În 2000 a fost numit în funcţia de judecător până la atingerea plafonului de vârstă. Din 2003 până în 2012 a activat în calitate de judecător, inclusiv şi preşedinte, al Curţii Supreme de Justiţie. Şi prin decretul preşedintelui din decembrie 2012 a fost numit, prin transfer, în funcţia de judecător la Curtea de Apel Chişinău”, a relatat preşedintele interimar al CSM, Dorel Mustaţă.

Ion Muruianu a ajuns în atenţia publică în 2010, încercând să plaseze toată responsabilitatea pentru gafele comise de sistemul judecătoresc din Moldova pe seama jurnaliştilor, pe care i-a numit „câini turbaţi, periculoşi pentru societate”.

Tot astăzi, Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat cererea de demisie a judecătorului Oleg Ciumaş de la Judecătoria Bălţi şi a judecătorului Mihail Macar de la Judecătoria Hânceşti.

Hotărârile CSM cu privire la aprobarea demisiilor urmează să fie transmise preşedintelui ţării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite