Iurie Leancă neagă că este cercetat penal: Presa aşa-zis independentă s-a grăbit să preia unele minciuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul pentru Integrarea Europeană, Iurie Leancă, afirmă că nu este cercetat penal, aşa cum au scris recent mai multe instituţii de presă de la Chişinău, cu referire la un răspuns primit de la Procuratura Anticorupţie de către deputatul liberal Lilian Carp.

Iurie Leancă a menţionat că atât timp cât s-a aflat într-o vizită de lucru la Berlin, unii politicieni „s-au ocupat cu tot felul de speculaţii, manipulări, inducând în eroare opinia publică” prin faptul că au declarat că acesta este cercetat penal. Informaţie preluată ulterior de mass-media.

„Mă refer la acest răspuns pe care l-a primit domnul Lilian Carp (...) care, deşi a primit de la Procuratura Anticorupţie un răspuns care nicidecum nu rezultă că a deschis un dosar penal pe numele meu, faptul că dânsul aşa a vrut să interpreteze, fiind jurist, şi a pus pe blogul său, uitaţi-vă că presa aşa-zis independentă s-a grăbit repede să preia această minciună şi să insiste că s-a deschis un dosar penal”, a declarat Iurie Leancă în cadrul unei conferinţe de presă.

Amintim că postul de televiziune JurnalTV a publicat o investigaţie care ar demonstra că primarul de Orhei, Ilan Şor, condamnat de prima instanţă la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul fraudelor bancare, ar fi finanţat studiile fiului lui Iurie Leancă, Tristan Leancă, de la un colegiu din Marea Britanie. Iurie Leancă a negat atunci acuzaţiile.

Ulterior, pe 7 noiembrie, deputatul Lilian Carp a scris pe blogul său că „Procuratura Anticorupţie s-a autosesizat şi a intentat o cauză penală pe numele lui Iurie Leancă”, publicând şu un document de la Procuratura Anticorupţie în care era menţionat că adresarea deputatului „a fost anexată la materialele cauzei penale pentru a fi examinată în cadrul urmăririi penale”.

Tot în aceeaşi zi, Procuratura Anticorupţie a venit cu o precizare: „Domnul Iurie Leancă nu este urmărit penal, iar speculaţiile făcute in spaţiul public nu corespund adevărului. Plângerea domnului Carp a fost anexată la o cauză penală aflată în procedura Procuraturii Anticorupţie, aşa cum presupune parcursul legal al unor astfel de materiale”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite