Iurie Leancă este gata să accepte funcţia de prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PPEM, Iurie Leancă, susţine că ar accepta funcţia de premier, dacă i se va propune şi cu condiţia principală ca să aibă sprijin parlamentar.

„Doresc să revin, am motivaţie puternică. Dar condiţia principală este ca să am sprijin parlamentar. Nu cum s-a întâmplat în mandatul anterior, când eram blocat chiar de colegii din propriul partid. Pentru ca să accept, trebuie mai întâi de format majoritatea parlamentară”, a spus  liderul PPEM.

Iurie Leancă s-a pronunţat împotriva alegerilor anticipate, deşi rezultatele ultimelor sondaje sunt favorabile pentru PPEM. „Sondajele arată că avem şansa de a câştiga 10-12 % din voturi. Vă asigur că avem un potenţial de creştere, avem o echipă de oameni integri, care nu au fost în politică. În caz de anticipate, am obţine de la 15 până la 25 de mandate. Dar în calitate de politician consider că prevalează interesul naţional, nu cel îngust de partid”, a spus  Leancă.

Iurie Leancă susţine că nu există alternative pentru o coaliţie în formatul PDM, PLDM, PL şi deputaţii neafiliaţi. „Nu putem face o coaliţie cu PCRM. Cu ei nu poţi realiza obiectivul integrării europene. Cu atât mai mult cu socialiştii. Cred că mai există şansa să prevaleze raţiunea. Cele trei mari familii europene ne-au avertizat că este ultima şansă. Hai să ne gândim la omul simplu şi să ne aşezăm la masa de negocieri. Partidele din UE sunt gata să trimită un politician de mare calibru care să ne ajute şi să facă lobby la Bruxelles, dacă vom reveni la normalitate”, a declarat Iurie Leancă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite