Interlopul Gheorghe Orlov, extrădat în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interlopul Gheorghe Orlov (Nazaruc) a fost extrădat luni, 14 decembrie, din oraşul Odesa în Republica Moldova. Potrivit Porcuraturii Generale, Orlov se afla în căutare internaţională şi s-a ascuns în Ucraina pentru a se eschiva de răspunderea penală pentru comiterea infracţiunilor în Republica Moldova. Totodată, acesta utiliza acte false ale unui cetăţean din Federaţia Rusă.

Procuratura menţionează că în rezultatul acţiunilor de căutare operativă, pe 19 noiembrue, agenţii serviciului special ucrainean în colaborare cu ofiţerii SPIA au stabilit locul aflării lui Orlov şi l-au reţinut în flagrant.

Conform informaţiilor operative, reţinutul este membru al unui grup infracţional internaţional. În acest context, în oraşul Odessa, el a avut întâlniri cu reprezentanţi ai cercurilor criminale din regiune.

Amintim că deputatul PAS Igor Grosu a adus acuzaţii grave la adresa ministrului de Interne, Pavel Voicu, şi la adresa preşedintelui în exerciţiu, Igor Dodon. Parlamentarul susţine că cei doi oficiali au organizat intrarea în Republica Moldova, în perioada 1 noiembrie - 15 noiembrie, a interlopului Gheorghe Orlov.

Igor Grosu a menţionat că Gheorghe Orlov a intrat în ţară în perioada primului şi celui de-al doilea tur de scrutin. Potrivit deputatului, acesta a intrat şi a ieşit nestingherit din Moldova.

„Subalternii domnului Voicu nu au intervenit nicicum. Măcar nu l-au întrebat cu ce ocazie veniţi acasă. Ştim că acest personaj din lumea interlopă a venit special pentru a face presiuni pe unul dintre concurenţii electorali în favoarea lui Igor Dodon. Acest cetăţean a părăsit teritoriul R. Moldova şi a fost reţinut ulterior de autorităţile ucrainene”, a mai spus Grosu.

Informaţia privind intrarea în ţară a lui Gheorghe Orlov a fost confirmată şi de ex-ministrul de Interne, deputatul Alexandru Jizdan. El a menţionat că Orlov a avut chiar posibilitatea de a se întâlni cu alti membri ai diferitor grupări criminale. Jizdan la fel a confirmat că Orlov a fost reţinut în Ucraina, după ce autorităţile moldoveneşti nu au intervenit în reţinerea acestuia.

„A stat în nordul R. Moldova, împreună cu alţi membri ai grupărilor criminale, în restaurantele din nordul republicii, aşteptând rezultatele alegerilor. Erau gata să reacţioneze sau să vină în ajutorul unui candidat în cazul în care el câştiga alegerile sau în cazul în care în R. Moldova urmau să aibă proteste”, a spus Jizdan.

„Cu părere de rău, astăzi, politicul din ţara noastră s-a aşezat la masă cu aceşti exponenţi ai criminalităţii organizate. Acest fenomen este cel mai periculos pentru un stat. Atunci când politicienii se aşeză la masă cu liderii criminali, statul devine unul mafiot”, a încheiat Jizdan.

Atât Pavel Voicu, cât şi Igor Dodon au respins acuzaţiile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite