Începe Festivalul „Maria Bieşu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Festivalul Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” de anul acesta spectatorii vor putea să admire Traviata, Lacul Lebedelor, Giselle, Carmen, Dama de Pică, Bal Mascat, Turandot şi Don Quijote. În toate spectacolele vor fi şi artişti tineri, iar potrivit organizatorilor acest fapt este o premieră. Ediţia curentă a festivalului se va desfăşura din 5 până în 14 septembrie, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, transmite IPN.

„Vor fi 8 spectacole, 5 de operă şi 3 de balet, în care vor evolua artişti renumiţi din Ucraina, Belarus Spania, România. Vom aduce în scenă tinere talente, ca Mariana Bulicanu, Tatiana Busuioc, Rodica Picireanu, Viorel Zgardan şi alţii. Acest festival este cartea de vizită a liricului nostru naţional, astfel vreau să invit pe toată lumea în sălile de spectacol şi ar fi păcat să le ratăm”, a spus ministrul culturii, Monica Babuc, la o conferinţă de presă.

Aurelian Dănilă, preşedinte al Uniunii Muzicienilor din Republica Moldova, a spus că acest festival a intrat în istorie cu un număr impresionant de artişti, promovând valorile operei din Moldova, atât în ţară, cât şi peste hotarele ei.

Tenorul Mihail Munteanu a spus că a participat la toate ediţiile festivalului, alături de regretata Maria Bieşu. Artistul se aşteaptă ca sălile de spectacol să fie pline, ca în vremurile când primadona era în viaţă.

Dirijorul Nicolae Dohotaru  a menţionat că artiştii Teatrului de Operă şi Balet de mai mult timp s-au integrat în cultura şi în spaţiul european, fiind angajaţi în cele mai renumite teatru şi instituţii de cultură de peste hotare, care în aceeaşi măsură au promovat imaginea Moldovei peste hotare.

În 5 septembrie va fi prezentată Traviata într-o formulă nouă, în 6 septembrie – Lacul Lebedelor, în 7 septembrie – Carmen, în 9 septembrie – Giselle, în 10 septembrie – Turandot, 12 septembrie – Don Quijote, în 13 septembrie – Bal Mascat, în 14 septembrie – Dama de Pică. Spectacolele se vor începe la ora 18.00, iar biletele pot fi găsite la casa de bilete cu preţul între 100 şi 200 lei.

În 11 septembrie va avea loc un concert de caritate, iar banii colectaţi vor reveni artiştilor veterani.

Festivalul Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” este organizat sub patronajul premierului Iurie Leancă, finanţat din bugetul de stat cu 900.000 de lei

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite