Încep negocierile pe marginea agendei de implementare a Acordului de Asociere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima întrunire pe marginea agendei de implementare a Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, care implică şi crearea Zonei de Liber Schimb, va avea loc la Chişinău pe 19 decembrie. Agenda va stabili noua generaţie de instrumente pentru completarea acţiunilor de mai departe.

Anunţul a fost făcut de către viceministrul afacerilor externe şi integrării europene, Iulian Groza, în cadrul primei conferinţe a forumului anual de discuţii privind procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, organizat la Chişinău, transmite IPN.

Iulian Groza a menţionat că agenda de implementare a Acordului de Asociere prevede acţiuni pentru câţiva ani înainte, iar la fiecare trei ani această agendă va fi revizuită. "Cel mai important lucru la această etapă este să cădem de acord pe marginea agendei, pe care dorim să o avem aprobată înainte de semnarea Acordului de Asociere. Deoarece, după câteva săptămâni de la semnare, acordul va începe să fie aplicat în mare parte, în afară de acele domenii în care este nevoie de o perioadă de tranziţie cu datele deja stabilite", a spus oficialul.

Comisia Europeană a decis săptămâna trecută acordarea Republicii Moldova a unei asistenţe financiare suplimentare de 35 mln euro, oferite în baza principiului „mai mult pentru mai mult“ al Parteneriatului Estic. Această asistenţă va fi direcţionată  pentru a susţine implementarea reformelor necesare în unele domenii în perioada de tranziţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite