În raionul Leova va fi format un sat nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comuna Sărata Nouă va îngloba satul Bulgărica FOTO: localitati.casata.md
Comuna Sărata Nouă va îngloba satul Bulgărica FOTO: localitati.casata.md

Raionul Leova va avea un sat nou, care se va numi Bulgărica. Parlamentul a votat în două lecturi un proiect de lege în acest sens. Bulgărica va intra în componenţa comunei Sărata-Nouă şi va fi a 40-a localitate din raion.

Potrivit autorului proiectului, deputatul PLDM, Gheorghe Focşa, aşezarea fizico-geografică a comunei Sărata-Nouă este dispersată în două de un lac de acumulare, unul din sectoare fiind Bulgărica. Autorul spune că aici s-au stabilit cu traiul mai multe familii tinere, populaţia este în creştere continuă, iar pentru a ajunge la gimnaziu, grădiniţă, medic, locuitorii sunt nevoiţi să parcurgă o distanţă mare din cauza lipsei căilor de acces.

„În scopul asigurării unui nivel adecvat de dezvoltare localităţilor rurale se propune sectorului Bulgărica să-i fie stabilit statutul de sat, cu revenirea la denumirea sa istorică şi, ca urmare, să intre în componenţa comunei Sărata-Nouă”, a spus autorul proiectului. Deputatul a mai spus că este nevoie ca acest sector să devină sat pentru a putea accesa fonduri pentru construcţia căilor de acces. Satul Bulgărica are mai mult de 100 de locuitori.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite