Igor Dodon: Semnarea Acordului de Asociere a fost prematură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon afirmă că atât poziţia sa, cât şi poziţia partidului pe care l-a condus este că semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană a fost prematură. Totodată, şeful statului spune că Acordul nu poate fi anulat de către preşedinte, însă asupra acestui lucru se va reveni după alegeri. Igor Dodon a declarat despre aceasta marţi seara, 24 ianuarie, la întrevederea extinsă cu mass-media.

Igor Dodon a menţionat că, până la semnarea Acordului de Asociere cu UE, Republica Moldova a avut comerţ asimetric. Odată cu semnarea Acordului piaţa Republicii Moldova a fost invadată de produse străine, au fost pierdute multe locuri de muncă. Şeful statului afirmă că majoritatea cetăţenilor optează pentru semnarea unui acord cu Uniunea Euroasiatică, pentru a reveni pe piaţa rusă. În opinia sa, Republica Moldova trebuie să păstreze bunele relaţiile cu ambele părţi.

Preşedintele a mai spus că în cadrul întrevederilor pe care le va avea la Bruxelles nu-şi va schimba poziţia enunţată şi la Moscova cu privire la Acordul de Asociere. Potrivit lui, deocamdată sunt planificate în jur de patru întrevederi la nivel înalt.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite