Igor Dodon: România nu are bani pentru Unire. Nu cred că SUA şi UE vor sponsoriza o unire ce va duce la destabilizare regională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon susţine că România nu are resurse financiare suficiente pentru a-şi putea asuma o eventuală Unire. De asemenea, preşedintele ţării a menţionat că nici SUA, nici UE nu va oferi bani pentru unirea a două ţări, proces care ar urma să destabilizeze situaţia regională şi să provoace şi alte costuri.

În cadrul unui interviu pentru agenţia de presă rusă TASS, oferit marţi, 31 octombrie, Igor Dodon a fost întrebat dacă ideea Unirii Republicii Moldova cu România este intens discutată la Chişinău.

Şeful statului a menţionat că subiectul respectiv este actualizat în contextul campaniei electorale, în realitate, potrivit lui, România nu are avea bani pentru Unire. Totodată, Dodon a precizat că nici cetăţenii din Republica Moldova nu-şi doresc acest lucru.

„Conform sondajelor, contra Unirii pledează 80% dintre cetăţenii noştri. În plus, avem problema Transnistriei şi a Găgăuziei, care în cazul dat are drept de autodeterminare”, a subliniat şeful statului.

Preşedintele a adăugat că niciodată nu a avut întrevederi cu conducerea de vârf a SUA, însă în timpul discuţiilor cu reprezentanţii americani a observat că „mulţi dintre ei se uită la noi cu ochii României, unde nu se ascund planurile de a anexa ţara noastră”.

Igor Dodon a precizat încă o dată că nu are nimic contra României, „unde locuiesc prietenii şi fraţii noştri”.

„Însă eu sunt împotriva lichidării statalităţii moldoveneşti. Imaginaţi-vă că eu mă voi duce în ţara vecină, voi forma un partid care va pleda pentru ruperea părţii de Est a teritoriului, unde locuiesc moldoveni şi care a aparţinut Moldovei din Evul Mediu. Eu voi fi imediat arestat pentru că legile româneşti interzic asta, iar la noi e posibil, deocamdată posibil”, a notat Dodon.Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite