Igor Dodon nu va participa la dezbateri electorale: „Nu văd sensul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Igor Dodon a anunţat că îşi va schimba strategia electorală pentru alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie şi că va avea „o campanie mai specifică”. Preşedintele R. Moldova a menţionat că nu intenţionează să cheltuie sume mari de bani, nu va folosi resurse administrative şi nici măcar maşina de serviciu.

În plus, Dodon afirmă că nu vor fi afişate bannere electorale prin ţară, precizând că va prefera broşurile şi întâlnirile cu alegătorii. 

„Eu cred că atunci când oamenii se confruntă cu secetă, cu pandemie, când se gândesc serios cu să-şi rezolve problemele şi aici panouri cu faţa pe toate gardurile, lucrul ăsta nu vom utiliza”, a declarat Igor Dodon într-o ediţie specială la postul de televiziune „Primul în Moldova”.

Dodon a comunicat că nu va participa la dezbateri electorale în primul tur, dar nu a exclus că în turul doi ar putea veni la dezbaterile televizate: „Nu văd sensul să mergem la dezbateri până la 1 noiembrie. Mai departe vom vedea”.

Până la această oră, nouă partide şi-au desemnat candidaţi în cursa pentru prezidenţiale: Maia Sandu (PAS), Octavian Ţîcu (Partidul Unităţii Naţionale), Andrei Năstase (Platforma DA), Dorin Chirtoacă (Mişcarea Politică Unirea), Renato Usatîi (Partidul Nostru), Tudor Deliu (Partidul Liberal Democrat), Andrian Candu (PRO Moldova), Violeta Ivanov (Partidul Şor), Igor Dodon (PSRM).

Partidul Comuniştilor şi Mişcarea Populară Antimafie au anunţat că nu vor avea candidaţi în acest scrutin.

De menţionat că doi candidaţi deja au depus listele de semnături la CEC. Prin urmare, în urma tragerii la sorţi, Renato Usatîi va fi pe prima poziţie în buletinul de vot, iar Andrei Năstase va fi sub numărul doi.

Alegerile se vor desfăşura pe 1 noiembrie, iar turul doi - pe 15 noiembrie, în cazul în care în primul tur nimeni nu obţine mai mult de 50% din voturi.

Precizăm că în alegerile prezidenţiale din 2016, Igor Dodon a învins în turul doi cu 52% (834.000 de voturi) în faţa liderei PAS, Maia Sandu, care a obţinut 48% din voturi.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite