Igor Dodon: Acest miliard putea fi asigurat din rezervele Băncii Naţionale, ca să nu achite cetăţenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO psrm.md
FOTO psrm.md

Candidatul la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova din partea PSRM, Igor Dodon, a criticat din nou marţi, 27 septembrie, decizia Guvernului Filip de a transforma în datorie publică cele 13,5 miliarde de lei, bani sustraşi în urma fraudei bancare.

„Iar peste 1,5 - 2 ani, cînd vor fi returnaţi o parte din banii furaţi, vedem ce rămâne şi vom lua o decizie. Mai mult ca atât, există experienţe şi în alte ţări, precum Grecia, când au fost daţi în judecată partenerii, structurile organizaţiilor internaţionale şi s-a asigurat acoperirea acestor daune”, afirmă Dodon.

În alt context, socialistul a subliniat importanţa cooperării cu UE, totodată apropierea de Rusia.

„Trebuie să fie continuate o bună parte din proiectele bilaterale. Noi suntem pentru păstrarea regimului liberalizat de vize şi suntem ferm convinşi că acest regim va rămâne în vigoare indiferent de rezultatele alegerilor. Dar urmează să lansăm negocieri trilaterale, cu UE şi Federaţia Rusă pentru a reveni pe piaţa rusă. După victoria la alegerile prezidenţiale intenţionăm să lansăm o astfel de iniţiativă”, a menţionat preşedintele PSRM.

De asemenea, liderul PSRM, solicită europenilor să trimită la Chişinău cât mai mulţi observatori, pentru a evita o eventuală fraudă a alegerilor prezidenţiale din 30 octombrie.

Igor Dodon a făcut aceste afirmaţii în cadrul întrevederii sale cu şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite