Guvernul va aloca în premieră bani pentru reparaţia bibliotecilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clubul Rotary Cluj-Napoca Visio a dat volume copiilor din Alba
Clubul Rotary Cluj-Napoca Visio a dat volume copiilor din Alba

În bugetul de stat pentru anul viitor sunt prevăzuţi 20 de milioane de lei pentru reparaţia sediilor bibliotecilor. Ministrul culturii, Boris Focşa, a declarat că este pentru prima dată când Guvernul alocă bani special pentru reparaţia sediilor bibliotecilor. Până acum banii se dădeau în general pentru cultură.

Potrivit ministrului, niciodată nu a existat o strategie de dezvoltare pentru biblioteci. „Am reuşit să vedem rostul bibliotecii în fiecare comună şi să acordăm o mai mare atenţie", a subliniat Boris Focşa pentru Info-Prim Neo. În total în Republica Moldova sunt peste 1.300 de biblioteci, multe din ele necesită reparaţie generală.

Totodată, ministrul a menţionat că s-a majorat şi suma acordată de către Guvern pentru proiectele culturale. Până acum aceasta a fost de 700 de mii de lei, iar în 2013 va creşte până la 2 milioane. „Aşteptăm proiecte interesante şi inedite de la organizaţiile neguvernamentală pentru că numai ele pot participa la concursuri pentru finanţarea proiectelor de promovare a culturii", a spus ministrul.

În bugetul pentru anul viitor s-au prevăzut bani şi pentru restaurarea Muzeului Naţional de Artă, care este de câţiva ani în reparaţie. În doi ani de zile se preconizează să fie finalizate lucrările de restaurare şi la Sala cu Orgă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite