GRAWE Carat a câştigat procesul de judecată împotriva afirmaţiilor defăimătoare ale BNAA în presă (P)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BNAA este obligat sa dezmintă informaţiile din articol şi să achite GRAWE Carat prejudiciul material, prejudiciul moral si cheltuielile de judecată ca urmare a hotărârii judecătoreşti din 24 aprilie curent.

GRAWE Carat Asigurări a câştigat la Judecătoria Comercială procesul de judecată privind apărarea reputaţiei profesionale împotriva afirmaţiilor defăimătoare publicate la data de 22 noiembrie 2013, în ziarul “Logos-Press”, în articolul „Автостраховщики определили приоритеты”. Atunci, compania a fost acuzată neîntemeiat de falsificarea unei poliţe de asigurare „Carte Verde” şi cauzarea de prejudicii BNAA.

„Încă o acuzaţie invocată de BNAA la adresa GRAWE Carat este anulată de instanţa de judecată. Până acum, BNAA a ignorat atât deciziile din partea CNPF cât şi hotărârea Curţii de Apel prin care decizia BNAA a fost suspendată. BNAA este obligată să respecte toate aceste hotărâri şi să anuleze excluderea GRAWE Carat din sistemul „Carte Verde”. a declarat Membrul Comitetului de Conducere, Peter Hronovsky.

Reamintim că, în luna octombrie 2013, companiei GRAWE Carat i-a fost retrasă ilegal autorizaţia de eliberare a certificatelor Carte Verde. La data de 28 ianuarie 2014, Curtea de Apel Chişinău a adoptat o decizie clară şi irevocabilă, potrivit căreia GRAWE Carat urmează să fie restabilită în calitate de membru cu drepturi depline în cadrul sistemului internaţional „Carte Verde”. La data de 14 aprilie directorul BNAA, Victor Cilibic, a fost recunoscut vinovat pentru neexecutarea hotărârii judecătoreşti de suspendare a deciziei BNAA din 27 septembrie 2013 şi restituirea certificatelor „Carte Verde” companiei GRAWE Carat.

Printr-un control efectuat de către CNPF cu privire la clasificarea greşită a categoriilor autovehiculelor la încheierea asigurării „Carte Verde”, s-a demonstrat că GRAWE Carat Asigurări are cea mai mică rată de erori în comparaţie cu toate companiile de asigurări supuse controlului şi, respectiv, că şi această acuzaţie a BNAA este nefondată. Cu toate acestea BNAA continuă să încalce dreptul companiei austriece de a vinde certificate „Carte Verde”.

„Din septembrie 2013, compania GRAWE Carat a fost supusă unui atac anticoncurenţial şi unei campanii de defăimare fără precedent din partea BNAA. Am luat măsurile legale şi ne-am adresat instanţei de judecată deoarece atacurile la adresa companiei noastre sunt inadmisibile.”, a afirmat Veronica Malcoci, Director General GRAWE Carat. „Mă bucur că defăimarea se poate pedepsi şi în Moldova. Sper să fie o lecţie şi BNAA să-şi asume responsabilitatea pentru informaţiile pe care le face publice”.

GRAWE Carat face parte din Grupul GRAWE (Grazer Wechselseitige Versicherung AG)- un concern financiar internaţional cu sediul central în Austria. GRAWE Carat este angajatorul a circa 500 de cetăţeni moldoveni, iar volumul total al activelor companiei în Republica Moldova atinge valoarea de 351 milioane lei. Compania este recunoscută pe piaţă pentru stabilitatea sa financiară şi solvabilitatea foarte ridicată.

GRAWE Carat are la bază istoria şi experienţa de peste 185 de ani a unui grup financiar puternic şi planuri îndrăzneţe de viitor. În acest an GRAWE Carat aniversează 10 ani de activitate pe piaţa asigurărilor din Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite