Gavriliţa, despre recomandarea Comisiei Europene de acordare a statutului de ţară candidat: Suntem cu un pas mai aproape de proiectul de ţară a acestei generaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gavrilita

Prim-ministra Natalia Gavriliţa a salutat opinia Comisiei Europene privind cererea R. Moldova de a primi statutul de ţară candidat pentru aderare la UE. Comisia Europeană a recomandat statelor membre ale UE să acorde Modlovei statutul de candidat pentru aderare, pe baza înţelegerii că Moldova va întreprinde eforturi adiţionale într-o serie de domenii cheie, precum reforma justiţiei, combaterea corupţiei şi reforma administraţiei publice.

„Azi suntem cu un pas mai aproape de realizarea proiectului de ţară al acestei generaţii - aderarea la familia ţărilor Uniunii Europene. Republica Moldova trebuie să fie parte a UE, iar cetăţenii noştri merită să trăiască într-o ţară, unde drepturile omului şi supremaţia legii sunt valori fundamentale. Privim cu încredere şi optimism spre ziua de mâine şi suntem gata să muncim pentru a ne ridica la standardele ţărilor europene”, a spus Natalia Gavriliţa.

De asemenea, prim-ministra a mulţumit funcţionarilor publici, organizaţiilor non-guvernamentale, cetăţenilor noştri stabiliţi în alte ţări şi tuturor celor care au depus efort în procesul de completare a chestionarelor şi pregătirea dosarului de ţară. „Şi de acum înainte ne aşteaptă un proces complex şi îndelungat, dar care va fi orientat spre un obiectiv clar – obţinerea statutului de membru al UE. Avem toată determinarea pentru a avansa pe această cale în beneficiul cetăţenilor noştri”, a menţionat Şefa Executivului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite