Gata cu transferurile de bani din Rusia prin intermediul sistemului Migom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băncile din Republica Moldova şi-au suspendat colaborarea cu sistemul rusesc de transfer de bani Migom, din cauza problemelor apărute la European Trust Bank care administra sistemul.

Toate cele opt bănci din Republica Moldova ce au colaborat cu sistemul, au anunţat că nu mai prestează serviciul de transfer rapid de bani prin sistemul Migom.

În acelaşi timp serviciul de asistenţă al sistemului Migom nu a anunţat pe pagina WEB motivele sistării operaţiunilor.

Sistemul Migom dispunea de peste 30,000 de puncte de deservire în 26 de ţări, în special cele postsovietice. Migom figura în Top 10 cele mai populare sisteme de transfer rapid de bani cu care lucrează băncile din Moldova.

Problemele acestui sistem se datorează retragerii licenţei de activitate a European Trust Bank, de către Banca Centrală a Rusiei.

Presa din Rusia a menţionat problemele cu lichiditatea cu care se confruntă banca şi suspiciunile că aceasta ar fi fost implicată în operaţiuni suspecte. Valoarea operaţiunilor financiare ce au trezit semne de întrebare a fost doar în primele 9 luni ale anului 2013 de şapte miliarde de ruble (peste 200 de milioane de dolari). 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite