Flautul de aur, în turneu la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 17 noiembrie, la Sala cu Orgă din Capitala va susţine un concert inedit, a cărui vedetă va fi un flaut unicat, din aur masiv de 18 carate, creaţie a companiei japoneze Muramatsu, la care va cânta muzicianul Ion Bogdan Ştefănescu. Intrarea este liberă.

Cel mai important flautist român, Ion Bogdan Ştefănescu, va susţine, începând de mâine, o nouă serie de concerte în şase oraşe ale României şi în Capitala Republicii Moldova, iar instrumentul la care va cânta este un flaut „cu totul şi cu totul din aur", care valorează 90.000 de euro. Muzicianul a primit în dar de la soţia lui „flautul fermecat", din aur de 18 carate masiv, creat special pentru el în celebra fabrică Muramatsu din Japonia.

Turneul vine după succesul extraordinar repurtat în primăvara anului 2012 şi este organizat de Radio România Cultural, în parteneriat cu Fundaţia Marconi şi asociaţia culturală Accendo.

Între 6 şi 17 noiembrie 2012, Ion Bogdan Ştefănescu şi flautul său de aur, în acompaniamentul pianistului Horia Mihail, va încânta spectactorii din Bacău, Iaşi, Baia Mare, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Sibiu şi Chişinău cu lucrări semnate de Bach, Mozart, Dvořák, dar şi de compozitori ai secolului XX precum Poulenc, Taktakeshvili sau Mower.

Povestea flautului

Instrumentul este unicul de acest fel din ţara noastră şi a fost creat special pentru flautistul român în Japonia. Fabrica Muramatsu este renumită în toată lumea pentru calitatea flautelor pe care le produce, dar şi pentru faptul că fiecare angajat este obligat să studieze flautul în cele mai importante şcoli ale lumii.

Cel la care va cânta Ion Bogdan Ştefănescu a fost ales de o echipă de specialişti ai firmei care l-au ascultat şi imprimat pe muzicianul român cântând pe mai multe flaute de aur de diferite categorii, alegând în cele din urmă pentru el instrumentul cel mai potrivit. Turneul „Flautul de Aur", susţinut de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail, este construit în jurul „vedetei" absolute: flautul din aur masiv despre care muzicianul spune că e visul oricărui flautist.

Un vis împlinit

Ion Bogdan Ştefănescu şi-a început activitatea artistică de la vârsta de 14 ani, în 1983, când a debutat ca solist pe scena Ateneului Român, într-un concert de Vivaldi, acompaniat de Orchestra Tineretului Bucureştean. De atunci şi până în prezent, Ion Bogdan Ştefănescu a desfăşurat o intensă activitate artistică, a susţinut zeci de recitaluri şi concerte, în România şi în străinătate, în Anglia, Franţa, Spania, Cehia, Coreea de Nord, Japonia, SUA, Ungaria, Italia, Germania, Olanda, Elveţia, Suedia sau Norvegia. A participat la cele mai importante festivaluri de gen, evoluând, de asemenea, ca interpret în mai multe spectacole de teatru, balet şi film realizate de regizori străini şi români.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite