Festivalul Mărţişor-2017 începe pe 1 martie la Chişinău. Printre cei mai aşteptaţi invitaţi se numără trupele 3 Sud Est şi Holograf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Culturii promite spectacole de excepţie la Festivalul Internaţional de Muzică „Mărţişor-2017”. Pe scenele festivalului,  în perioada 1-10 martie, vor evolua artişti cunoscuţi din ţară şi de peste hotare. Cele mai aşteptate prezenţe sunt vedetele internaţionale Chris Norman, orchestra „Virtuozii Moscovei”, formaţiile „Holograf” şi „3 Sud Est” din România.

Concertul de inaugurare şi cel de închidere vor fi găzduite de Palatul Naţional „Nicolae Sulac”. Startul se va da cu spectacolul „Vis de Primăvară”. Tot la Palatul Naţional, pe 2 martie, va evalua Orchestra de Cameră „Virtuozii Moscovei”. Iar în a treia zi de festival, în scenă va urca cu un recital cântăreţul britanic Chris Norman. 

Următoarele zile de festival vor continua la Palatul Naţional cu Orchestra Naţională de Muzică Populară „Lăutarii” (4 martie), formaţiile „3 Sud Est” (5 martie) şi „Holograf” (7 martie), „Alex Calancea Band” (8 martie). Pe 9 martie va avea loc Spectacolul etno-folcloric cu participarea ansamblului de cântece şi dansuri bulgare „Rodoliubie” şi a ansamblurilor de cântece şi dansuri populare găgăuze „Kadânja” şi „Diuz-Ava”. La spectacolul de închider e, pe 10 martie, va evalua formaţia „Noroc”, care face 50 de ani de la fondare.

Preţul biletelor variază de la 100 la 1.000 de lei.

Filarmonica Naţională „S. Lunchevici” va prezenta nouă concerte în cadrul festivalului. Pe 2 martie în scenă vor urca soliştii: Alexandra Conunova, Tatiana Costiuc, Mariela Guarnera, Edoardo Guarnera, sub bagheta dirijorului Mihail Agafiţă. Spectacolul de muzică şi jazz, cu participarea „Jazz-Orchestra AMTAP”, Jazz Band „The Ambassadors” din Statele Unite, îşi aşteaptă melomanii pe 3 martie. Pe 5 martie va avea loc concertul vocal simfonic cu participarea Orchestrei Simfonice a Filarmonicii, dirijor: Mihail Agafiţă. În aceeaşi zi va fi susţinut şi un recital de pian cu Ovidiu Pârjol din România. Concertul formaţiei „Folk Reverse” este programat pentru 6 martie. Tot la Filarmonică, pe 7 martie va avea loc teatrul umbrelor, cu spectacolul „O poveste eternă”. Iar pe 8 martie Iurie Sadovnic invită la concertul „Basarabia Folk”.

Preţul biletelor variază de la 50 la 300 de lei.

Sala cu Orgă va prezenta două concerte la Chişinău, iar restul în teritoriu. La Chişinău, pe 4  martie melomanii îl pot admira pe Tadeusz Domanowski la pian, cu Orchestra Naţională de Cameră, dirijoare: Monica Wolinska. Pe 10 martie va evolua dirijorul italian Leonardo Quadrini cu Orchestra Naţională de Cameră şi Corul Naţional de Cameră din Moldova.

Preţul biletelor variază de la 100 la 300 le lei.

La teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, în a doua zi de festival va fi prezentată opera chineză „Tianjin” din Beijing.

Preţul biletelor variază de la 50 la 250 de lei.

Bugetul alocat pentru organizarea şi desfăşurarea celei de-a 51-a ediţii a Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor-2017” depăşeşte 1,6 milioane de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite