Festivalul Internaţional de Film Transilvania se extinde la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Festivalul Internaţional de Film Transilvania, iniţiat la Cluj, în 2002, se extinde în R. Moldova. Prima ediţie TIFF Chişinău va avea loc între 6 şi 9 octombrie, la Cinema Odeon, şi va aduce o selecţie de filme româneşti recente, alături de câteva dintre cele mai apreciate producţii proiectate la Cluj, în această primăvară. Regizori şi actori români vor sta de vorbă cu publicul şi vor susţine lecţii de cinema, transmite IPN

Tudor Giurgiu, preşedintele festivalului, a spus că TIFF, care e cel mai mare eveniment cinematografic din România, a implicat în mod constant creatorii de film din Moldova în varii proiecte educaţionale, workshop-uri sau dezbateri despre coproducţiile cinematografice.  Acum e momentul ca TIFF, aflat la maturitate, să poată fi gustat şi de publicul de peste Prut.

TIFF Chişinău îşi propune să devină un eveniment anual în Republica Moldova, care să aducă în faţa publicului cele mai importante producţii recente lansate şi premiate în festivaluri, precum şi succese de casă, un motor important în susţinerea şi promovarea cinematografiei locale şi un formator al generaţiei tinere.

La prima ediţie TIFF Chişinău vor rula circa 20 de filme – lungmetraje şi scurtmetraje de ficţiune şi documentare, majoritatea în premieră în Republica Moldova. Unele dintre ele vor fi proiectate în prezenţa realizatorilor lor. Programul complet va fi anunţat în curând.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite