Ex-premierul Ion Sturza: Decizia de a concesiona Aeroportul a fost luată de Filat la insistenţa lui Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier al Republicii Moldova Ion Sturza susţine că decizia de a da în concesiune Aeroportul Internaţional Chişinău a fost luată de fostul lider PLDM, Vlad Filat, la insistenţa preşedintelui rus, Vladimir Putin.

Ion Sturza a postat un mesaj pe Facebook în care spune că a avertizat politicienii de la guvernare încă în 2013 că cesionarea Aeroportului este un act de trădare naţională. „Decizia de a concesiona aeroportul a fost luată de premierul de atunci Filat, la insistenţa personală a lui Putin. Filat îşi dorea mult o relaţie neformală cu idolul său. Personal l-am preîntâmpinat să nu înghită nada KGB-istă. Nu m-a ascultat”, a afirmat ex-premierul.

În acelaşi timp, Ion Sturza susţine că „ruşii au băgat la „înaintare” KGB-işti gen Constantin Basiuk, Filat – pe confidentul său Shor, mai nou „regizor” porno”. „În Parlament operaţiunea a fost susţinută propagandistic de ortacii fideli din PLDM (unii astăzi nu au „mâncat usturoi”). A se vedea numeroasele declaraţii de atunci, de-a dreptul jenante şi penibile. La nivel de guvern „proiectul” a fost promovat de miniştrii PD. Filat nu era încrezut în miniştrii săi. În ajutor i-au venit liderii PD care au înţeles perfect (la fel ca în cazul BEM), ce cursă fenomenală îi întind lui Filat, inamicul lor numărul unu! Dar şi ce bani vor face din aceasta!”, mai spune omul de afaceri.

Potrivit lui Ion Sturza, comisia privind organizarea concursului şi condiţiile concesionării Aeroportului au fost o farsă. „Tandemul UK Komars-Shor a fost selectat de Filat şi de ruşii de la Kremlin. Atenţie, stimaţi membri ai „comisiei”, sunteţi pasibili de ani buni de puşcărie pentru fals, abuz şi trădare naţională”, a declarat Ion Sturza.

În acelaşi timp, fostul prim-ministru se arată convins că renunţarea la rezilierea contractului de cesionare a Aeroportului este un semnal dat Moscovei de liderii PD „că totul va fi bine”. „Este şi o condiţie a Moscovei de a „susţine” o guvernare „proeuropeană” la Chişinău. Sunt ferm convins, prin „concluziile” Ministerului Justiţiei, se continuă actul de trădare naţională, jaf şi banditism la nivel de stat”, afirmă Sturza.

Menţionăm că ieri ministrul în exercuiţiu al Justiţiei, Vladimir Cebotari, a anunţat că acum nu există temeiuri juridice privind rezilierea contractului de cesionare a Aeroportului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite