Evenimentele din 7 aprilie 2009 vor fi comemorate astăzi la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Piaţa Marii Adunări Naţionale vor fi aprinse lumânări. Foto: Adevărul
În Piaţa Marii Adunări Naţionale vor fi aprinse lumânări. Foto: Adevărul

Patru ani s+au scurs de la protestele din 7 aprilie 2009. Astăzi în Chişinău se vor desfăşura mai multe evenimente de comemorare a protestelor violente la care au manifestat mii de tineri.


La ora 11.00, reprezentanţii societăţii civile desfăşoară acţiunea publică cu genericul "Aprilie 2009 expiră", pentru a determina autorităţi să facă lumină în cazurile de maltratare şi torturare a persoanelor în timpul evenimentelor din aprilie 2009. Manifestanţii vor parcurge un itinerar de la Direcţia municipală de Poliţie până la Curtea Supremă de Justiţie şi şi se vor opri în faţa Ministerului Afacerilor Interne, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, lângă Arcul de Triumf şi în faţa sediului Procuraturii Generale.

Partidul Acţiunea Democratică va depune flori la Piatra Comemorativă din PMAN la amiază, iar Mişcarea de Tineret "Împreună pentru Viitor" va organiza un miting la ora 14.00.

Tineretul Liberal va distribui pliante pe tot parcursul zilei de astăzi, în toate sectoarele Capitalei. De asemenea, reprezentanţii aripei tinere a PL vor depune flori la locul unde a fost omorât Valeriu Boboc şi maltrataţi tineri în noaptea de 7 aprilie, iar la ora 20.30 vor aprinde lumânări în centrul oraşului şi vor lansa 1000 de lampioane.

Seara, lumânări va aprinde şi Primăria Chişinău. La mitingul de doliu vor participa tineri care au avut de suferit în urma manifestaţiilor în masă. Mai devreme, la ora 18.00, reprezentanţii Primăriei organizează acţiunea sub genericul "Flacăra libertăţii".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite