Dorin Chirtoacă, despre rezultatele alegerilor: „Pot duce la o degradare a democraţiei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă

Ex-primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a cerut Partidului Acţiune şi Solidaritate să „nu-i desconsidere” pe unionişti, după ce AUR Moldova, pe listele căruia a candidat în alegerile parlamentare din 11 iulie, a obţinut doar 0,49%

Totodată, Dorin Chirtoacă a declarat că rezultatul alegerilor „poate duce la o degradare a democraţiei”, deoarece în Parlament au intrat doar trei partide - PAS şi BeCS cu Partidul Şor, pe care Chirtoacă îi consideră un tot întreg.

„În mod cert, rezultatul nu corespunde cu felul în care a arătat campania, în care învingătorii au fost, mai mult, absenţi. Campania pentru PAS au făcut-o Preşedinţia şi UE (vizitele la Berlin, Bruxelles, Varşovia, oficialii din Vest prezenţi la Chişinău etc.) Maia Sandu şi PAS au primit, prin cele două scrutine, prezidenţial şi parlamentar, un cec în alb, mai mult decât generos din partea cetăţenilor.

Dacă ei ratează, Rusia, data viitoare, ne poate înghiţi, la o nouă criză, fără drept de apel”, a scris Chirtoacă pe Facebook.

Chirtoacă a accentuat că, după 20 de ani, Maia Sandu primeşte exact ceea ce a primit Voronin în anul 2001 - toată puterea. 

„Cerinăţa noastră, a unioniştilor, este să nu desconsidere, să nu marginalizeze şi să nu se atingă de românism. Tot ce-i românesc, nu piere!”, a mai spus Chirtoacă.

Amintim că formaţiunea preşedintelui Maia Sandu, Partidul Acţiune şi Solidaritate, condus de Igor Grosu, a obţinut o victorie categorică în alegerile parlamentare anticipate - 52,72%. Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor, condus de Igor Dodon şi Vladimir Voronin, a obţinut 27,24%, iar pe locul trei s-a clasat formaţiunea fugarului Ilan Şor - 5,75%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite