Doi moldoveni au fost condamnaţi în Marea Britanie pentru escrocherii economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi moldoveni au fost privaţi de libertate. FOTO Arhivă Adevărul
Doi moldoveni au fost privaţi de libertate. FOTO Arhivă Adevărul

Doi cetăţeni din Ialoveni au fost condamnaţi în Marea Britanie la cinci ani şi şase luni, respectiv şapte ani de privaţiune de libertate pentru sustragerea banilor din bancomate, informează Inspectoratul General al Poliţiei de la Chişinău.

În luna mai 2015, în urma desfăşurării operaţiunii „Hamlet” în Marea Britanie, forţele de ordine au reţinut doi cetăţeni ai Republicii Moldova cu vârsta de 26 şi 30 de ani originari din Ialoveni. Indivizii, aflându-se pe teritoriul Marii Britanii şi utilizând dispozitive specifice de copiere a cardurilor bancare, intenţionau să sustragă bani din bancomate.

După reţinerea suspecţilor, poliţiştii au efectuat percheziţii la domiciliile acestora din oraşul Purfleet/Essex, Marea Britanie, în urma cărora au descoperit utilaj specific pentru copierea cardurilor bancare, calculatoare şi celulare. De asemenea au fost depistate şi ridicate 8.096 de carduri bancare (aproximativ 3.400.000 de lire sterline) ce urmau a fi utilizate de infractori pentru sustragerea banilor din bancomate.

Persoanele condamnate şi-au recunoscut vina în faţa instanţei de judecată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite