Dodon: Iniţiez procedura de contestare a rezultatelor concursului de alegere a lui Eduard Harunjen în funcţia de procuror general

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Igor Dodon a anunţat luni, 23 ianuarie, că începe procedura de contestare a rezultatelor concursului Consiliului Superior al Procurorilor, prin care Eduard Harunjen a fost ales în funcţie de procuror general.

„La bază stau normele de drept ce stabilesc procedura şi limitele desfăşurării concursului care au fost sfidate de către Consiliul Superior al Procurorilor”, a declarat şeful statului.

Încălcările admise în concurs care au invocate de Dodon ţin de faptul că „Eduard Harunjen nu putea fi înaintat în calitate de candidat, pe motiv că legea cu privire la Procuratură interzice candidarea persoanelor ce deţin funcţia de membru al Consiliului Superior al Procurorilor, în ultimele 6 luni de zile”, a mai adăugat Igor Dodon.

Igor Dodon afirmă că, „deşi legea prevede că membrii procurori ai Consiliului Superior al Procurorilor urmau a fi detaşaţi de la locul de muncă, acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce pune la dubii obiectivitatea şi imparţialitatea acestora din simplu motiv că au fost direct subordonaţi domnului Eduard Harunjen”.

„Preşedintele ţării, conform legii, este persoană direct responsabilă de numirea unui Procuror General. Reiterez ce am spus anterior, în acestă funcţie trebuie să ajungă o persoană compatibilă cu funcţia deţinută, într-un mod transparent. Voi depune toate eforturile legale pentru a realiza acest obiectiv”, a încheiat preşedintele într-o postare pe Facebook.

Amintim că Eduard Harunjen a fost ales în funcţia de procuror general pe 7 decembrie 2016, în urma concursului organizat de CSP. A doua zi, pe 8 decembrie, preşedintele Timofti a semnat decretul de numire a acestuia în funcţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite