Dodon critică guvernarea pentru intenţia de a permite ofiţerilor SIS să deţină dubla cetăţenie: Se face cu sprijinul românilor şi a unioniştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a criticat iniţiativa legislativă a Ministerului Justiţiei prin care propune Parlamentului să adopte proiectul de lege ce ar permite ofiţerilor SIS să deţină şi cetăţenia altor state. Potrivit şefului statului, anume din acest motiv a fost luat SIS-ul de sub controlul Preşedinţiei, ca să „fie neutralizat şi transformat în agent cu cetăţenie străină”.

Dacă pierdem devotamentul pentru Moldova al acestor ofiţeri, pe termen lung putem pierde şi ţara. De aceea, consider absolut inacceptabil ca lucrătorii SIS să depună jurămînt de credinţă altor state, vecine sau îndepărtate”, a menţionat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele ţării afirmă că această modificare legislativă ar fi fost facilitată de deciziile Curţii Constituţionale, „formată din cetăţeni români şi unionişti”.

Dodon a dat de înţeles că se va opune în mod categoric unei astfel de iniţiative, de a permite cetăţenie străină pentru lucrătorii din securitatea naţională. 

„Înţeleg că se apropie Centenarul Unirii şi guvernarea face tot mai multe cedări simbolice, dar totul are o limită. Şi se pare că această limită începe să fie depăşită în mod obraznic”, a adăugat şeful statului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite