Director nou la ASP din R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Eşanu
Mircea Eşanu

Mircea Eşanu este noul director al Agenţiei Servicii Publice. Acesta a fost numit în funcţie miercuri, 17 august, de Cancelaria de Stat, transmite IPN.

Mircea Eşanu are peste zece ani de experienţă managerială în implementarea unor proiecte finanţate de Uniunea Europeană, Banca Mondială, KfW Germania şi Guvernul României în domeniile: buna guvernare, consolidarea capacităţii administraţiei publice centrale şi locale, dezvoltarea locală şi reabilitarea infrastructurii publice. Deţine experienţă în lucrul cu societatea civilă, în elaborarea şi monitorizarea politicilor publice, promovarea transparenţei în administraţia publică şi instituţii de învăţământ.

A fost manager de proiect la Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova în perioada 2009-2012, iar în perioada 2014-2019 – director al Fondului de Investiţii Sociale în Moldova (FISM).  În septembrie 2019, a fost numit de Guvernul Maia Sandu în calitate de director interimar al ASP. 

A încheiat interimatul în noiembrie 2019 şi şi-a continuat cariera în calitate de manager de program la Fundaţia germană „Konrad Adenauer”, reprezentanţa în Republica Moldova. Ulterior, în mai-august 2021, a fost şef de cabinet al premierului interimar Aureliu Ciocoi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite