„Diplomaţie pe note“ la Teatrul de Vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 15 iulie, la Chişinău va avea loc un concert de muzică clasică organizat de Ambasada Germaniei la Chişinău, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de relaţii moldo-germane. Spectacolul din acest an are genericul „Diplomaţie pe note".

Programul concertului va fi compus în exclusivitate de creaţii ale compozitorilor germani şi basarabeni, interpretate de orchestra simfonică a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici" şi corul naţional de cameră al Sălii cu Orgă, condus de Ilona Stepan. Dirijorul concertului va fi Mihai Agafiţa.

Proiectul a început în 2001 la iniţiativa Reginei Lohner, pe atunci prim-secretar al Ambasadei germane şi devine din ce în ce mai popular. „În ultimul timp vin foarte mulţi tineri la concert, publicul a întinerit. Mulţi oameni îl descoperă întâmplător şi se reîntorc la următoarele ediţii", spune muzicologul şi organizatorul programului, Jana Tudose.

„O diplomaţie adevărată se face doar prin cultură", adaugă Svetlana Bivol, directorul Filarmonicii Naţionale.

Spectacolul are loc al 12-lea an consecutiv şi se va desfăşura la Teatrul de Vară din parcul Valea Morilor. În caz de ploaie, acesta va fi transferat la filarmonică.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite