Din anul 1998 statul nu a avut nici un venit de la activitatea Aeroportului Internaţional Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din anul 1998 şi până în prezent, statul în calitate de proprietar al Aeroportului Internaţional Chişinău nu a primit nici-un leu sub formă de dividende, a anunţat directorul interimar al companiei, Petru Jardan, în cadrul unei emisiuni la Publika TV.

Managerul întreprinderii de stat a explicat situaţia prin existenţa unui acord cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare care ar stipula că proprietarul nu poate primi dividende până nu sunt rambursate creditele.

"Avem o cifră anuală de afaceri de 20-21 de milioane de dolari, iar anul trecut am obţinut un profit de doar 500.000 de dolari, cifră ce este un de râsul găinilor“, a declarat Petru Jardan, directorul interimar al Aeroportului.

Acesta însă nu a explicat motivele unei astfel de situaţii, chiar dacă pentru funcţia sa încasează un salariu anual de peste 400.000 de lei.

Potrivit datelor Agenţiei Proprietăţii Publice la începutul acestui an întreprinderea avea de recuperat datorii de peste 80 de milioane de lei de la întreprinderea de stat Air Moldova.

Petru Jardan s-a arătat încrezut că în urma concesionării Aeroportului statul va obţine profituri importante. "Bugetul de stat va încasa în anul 2014 aproximativ şase milioane de lei, în urma dării în concesiune a Aeroportului Internaţional Chişinău. Datele arată că pe perioada de 49 de ani de concesiune statul ar putea încasa sub formă de redevenţă circa 1,1 miliarde de lei“, a afirmat managerul.

Petru Jardan este director interimar al Aeroportului Internaţional Chişinau FOTO google +

Petru Jardan este directorul Aeroportului Chisinau

Directorul Aeroportului a mai spus că aeroportul are nevoie urgentă de modernizare. "Întreprinderea lucrează, dar e nevoie de investiţii în modernizare. De exemplu în prezent nu avem posibilitatea să activăm noaptea între orele 0.30 şi 5.30, ceea ce creează multe probleme companiilor ce operează de pe Aeroportul Internaţional Chişinău“, a mai adăugat managerul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite