Deputatul PDM Constantin Botnari îşi va depune săptămâna aceasta mandatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Botnari

Preşedintele Partidului Democrat, Pavel Filip, anunţă că deputatul democrat Constantin Botnari îşi va depune săptămâna aceasta mandatul. Liderul PDM spune că parlamentarul va renunţa la fotoliul de deputat după o discuţie pe care a avut-o cu el. Anunţul a fost făcut în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la postul Jurnal TV, transmite IPN.

„Eu nu vreau să fiu judecătorul pentru fiecare om. Apropo, Constantin Botnari săptămâna aceasta îşi va depune mandatul. Eu am avut o discuţie cu el”, a declarat Pavel Filip.

Întrebat de ce printre deputaţii PDM se mai regăsesc persoane vizate în Raportul Kroll care se referă la frauda bancară, Pavel Filip spune că nu vrea să fie judecătorul membrilor de partid. „Abordarea mea va fi alta – eu vreau să schimb baza acestui partid. Cei care se vor regăsi pe această bază, se vor regăsi în continuare în PDM, cei care nu – vor pleca de la sine”, a afirmat Pavel Filip.

Liderul PDM a reiterat că actualmente lucrurile în cadrul formaţiunii nu sunt influenţate din exterior. „Eu văd foarte bine cum derulează lucrurile în interiorul partidului şi cum se iau deciziile. Nu se influenţează din exterior deciziile. Mie nu mi se transmit mesaje, eu nu transmit mesaje. Nu ştiu, poate cineva şi are în cap ceva, dar nu în aşa măsură încât să poată influenţa lucrurile în PDM”, a declarat Pavel Filip.

Constantin Botnari este cunoscut pentru faptul că a fost una dintre persoanele apropiate ale fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc, plecat tainic din ţară după ce formaţiunea a cedat puterea. Botnari mai este cunoscut pentru porecla „borsetca”, dată pentru că ar fi fost mesagerul lui Plahotniuc în presupuse cazuri de corupere a anumitor persoane. Una dintre ultimele referinţe publice la el arăta că „degrabă trebuie să revină în Moldova de la Londra”. În spaţiul public sunt vehiculate presupuneri că Vladimir Plahotniuc continuă să influenţeze lucrurile în interiorul PDM şu după plecare. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite