Delir la Moscova: Patrușev susține că Rep. Moldova a luat-o pe calea „românizării” și riscă să devină o „victimă” a Occidentului

0
Publicat:

Republica Moldova „a luat-o pe calea renunţării la suveranitate şi riscă să devină o nouă victimă a politicii coloniale occidentale”, a declarat miercuri secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Nikolai Patruşev, în cadrul unei reuniuni cu omologi din Comunitatea Statelor Independente (CSI), la Moscova, informează TASS şi Reuters, potrivit Agerpres.

Nikolai Patrușev FOTO Twitter
Nikolai Patrușev FOTO Twitter

„Conducerea R. Moldova, sub presiunea Occidentului şi contrar opiniei poporului său, a luat calea aderării la Uniunea Europeană, spre românizare, renunţare la suveranitate şi identitate naţională. De fapt, Moldova riscă să devină o nouă victimă a politicii coloniale occidentale care se aplică făţiş, cu tupeu şi cinic, cu încălcarea normelor de drept internaţional şi a legilor ţării, inclusiv a Constituţiei”, a susținut Patruşev.

Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse a mai declarat că politicile „distructive” ale SUA şi ale aliaţilor lor sporesc riscul ca armele nucleare, chimice sau biologice să fie folosite.

„Consecinţa naturală a politicilor distructive ale SUA este deteriorarea securităţii globale”, a declarat Patruşev, un aliat al lui Vladimir Putin.

„Riscul ca armele nucleare, chimice şi biologice să fie folosite creşte. Regimul internaţional de control al armelor a fost subminat”, a insistat el.

Patrușev mai susține că Occidentul pune un accent special pe destabilizarea situaţiei în ţările care nu se aliniază după el, pentru a crea şi a întreţine situaţii de criză în diferite regiuni ale lumii.

„În acest sens, NATO s-a conturat definitiv ca un instrument de agresiune colectivă a Occidentului”, a declarat el.

Patruşev a mai acuzat Washingtonul, Londra şi Bruxellesul de duble standarde în evaluarea evenimentelor care au loc în lume şi a modului în care diferite acţiuni corespund dreptului internaţional.

„În timp ce încurajează crimele regimului de la Kiev, închid ochii la încălcarea legilor şi drepturilor omului în Moldova, ei condamnă totodată Rusia şi Belarus, cer anchetarea evenimentelor în Kazahstan şi Uzbekistan, introduc în mod unilateral restricţii”, a declarat el.

În opinia lui Patruşev, confruntarea valorilor şi ideologiilor se află acum într-o fază acută.

„Încercările neîncetate ale Occidentului colectiv de a distruge diversitatea civilizaţiei, de a implementa peste tot directive ideologice neoliberale şi individualismul agresiv, sub aparenţa unor valori democratice universale, provoacă o respingere în creştere, mai ales în acele ţări unde sunt puternice preceptele sociale tradiţionale şi spiritual-morale”, a spus oficialul rus.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite