Decanul şi şeful unei catedre a Universităţii de Educaţie Fizică şi Sport din Chişinău, reţinuţi pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol
FOTO simbol

Un student al Universităţii de Stat Educaţie Fizică şi Sport s-a adresat cu denunţ la CNA împotriva decanului şi şefului de catedră a facultăţii Kinetoterapie, după ce angajaţii instituţiei ar fi pretins de la el o mită de 1.000 de euro. Tânărul a comunicat că cei doi i-ar fi cerut banii pentru a-l ajuta să susţină examenele restante, teza de licenţă şi să oprească procesul de exmatriculare.

Potrivit materialelor acumulate, studentul ar fi fost înmatriculat în anul 2018, urmând studiile timp de doi ani. Din 2020, acesta însă nu s-a mai prezentat la ore, urmând să fie exmatriculat. Într-o discuţie cu decanul şi şeful catedrei, studentul ar fi primit asigurări că problema poate fi rezolvată contra unei sume de 1.000 de euro. Din spusele denunţătorului, decanul şi şeful catedrei i-ar fi spus că ar avea influenţă asupra altor lectori şi că-i pot determina să-i dea note suficiente la examenele din anii de studii 3 şi 4, dar şi la examenele de stat.

În baza denunţului, CNA şi procurorii anticorupţie au pornit o urmărire penală pentru trafic de influenţă. Astfel, a fost autorizată transmiterea, sub control, a 800 de euro din suma pretinsă, iar, cu puţin timp în urmă, cei doi angajaţi ai USEFS au fost reţinuţi pentru 72 de ore. În prezent, au loc şi alte acţiuni de urmărire penală.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite