DE LA CANNES, LA CHIȘINĂU „Marfa și banii“ și „Moartea domnului Lăzărescu“ rulează în premieră în Republica Moldova, la cinema Gaudeamus din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Marfa și banii“ va rula în premieră la Chișinău
„Marfa și banii“ va rula în premieră la Chișinău

Cele două filme vor fi prezentate chiar de către regizorul Cristi Puiu și reprezintă cele mai de succes producții din noul val cinematografic românesc.

Vrei să vezi filme bune românești? Mergi mâine seară la cinema Gaudeamus din Capitală, unde va avea loc, de la ora 18.00, premiera lungmetrajului românesc „Marfa și banii", regizat în 2001 de Cristi Puiu.

Filmul a fost prima producţie românească după 1989, selectată la Cannes, în 2001, secţiunea Quinzaine des Réalisateurs. Pelicula este considerată cap de afiş al Noului Val în cinematografia românească.

Pentru vineri, tot de la ora 18.00, tot la cinema Gaudeamus, poți să vezi, în premieră în Republica Moldova, pelicula „Moartea domnului Lăzărescu". Producția a primit Marele Premiul al secţiunii Un certain Regard din cadrul ediției din 2005 a Festivalului de Film de la Cannes.

Premiera ambelor filme va avea loc în prezenţa regizorului, Cristi Puiu şi a echipelor de producție. După premieră, filmele vor rula în cinematograful Gaudeamus timp de o săptămână.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite