Curtea Constituţională solicită Parlamentului să actualizeze legislaţia pentru ocrotirea sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Constituţională (CC) va sesiza Parlamentul să înlăture unele lacune din legislaţia pentru ocrotirea sănătăţii. Decizia a fost luată de către judecătorii constituţionali în şedinţa astăzi, la care a fost examinată sesizarea unui grup de deputaţi liberali privind controlul constituţionalităţii Hotărârii Guvernului de reorganizare a unor instituţii medico-sanitare publice.

Autorii sesizării au considerat neconstituţională reorganizarea Institutului Mamei şi Copilului, prin absorbţia Centrului naţional de sănătate a reproducerii şi genetică medicală, dar şi reorganizarea Spitalului clinic republican, prin absorbţia Centrului de chirurgie cardiovasculară, relevă IPN.

Curtea Constituţională a decis să sisteze controlul constituţionalităţii hotărârii respective, invocând că obiectul sesizării nu ţine de constituţionalitate.

Unul din autorii sesizării, deputatul Valeriu Munteanu, a spus că prin decizia sa Curtea Constituţională a admis că sunt anumite lacune în legislaţie. Urmează ca Parlamentul să modifice legislaţia după ce va primi adresarea Curţii. De asemenea,  Guvernul urmează să vină cu o strategie de reformare a sistemului medical şi să demonstreze că se gândeşte la sănătatea oamenilor, nu doar la terenurile instituţiilor reorganizate.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite